Fugletårn i Havdrup mose - Havdruptårnet

I 1999 blev dette mere eller mindre ukendte fugletårn etableret og fornyet i 2022. Det er lidt svært at finde men tag evt. Google Maps til hjælp, se .

Havdruptårnet ligger i den naturskønne Havdrup mose. Læs mere om Havdrupmose her.

Havdrup Mose er et fredet moseområde, som også er udpeget som EF-fuglebeskyttelsesområde (Natura 2000-område 150). Der er som sagt stiadgang til mosen fra Hastrupvej, hvor der er en lille parkeringsplads.

Havdruptårnet, kaldes også for Sortterneskjulet, idet Sortternen var den primære årsag til, at området i 1978 blev fredet. Sortternen er ikke spottet i mosen siden 1980’erne. I fugletårnet er opsat 4 fugletavler, som indeholder et udvalg af de mest almindelige eller karakteristiske arter i moseområdet.

Man kan være heldig og se standfugle og trækfugle f.eks. Spurvehøge, Musvåger, Grågæs, blishøner m.fl..

Fuglelivet i området har været overvåget siden starten af 1980érne. Resultatet af overvågningen i 2014 kan findes her

Der er en parkeringsplads med plads til 4 biler. Man kommer dertil via Gl. Havdrupvejen.

Fra parkeringspladsen skal man gå ad en græsbeklædt sti, som vil være våd i perioder med meget nedbør. Husk derfor egnet fodtøj.

 

Karlstrup mose fugletårn

I Karlslunde Mose – få meter fra kommunegrænsen til Solrød ligger et fugletårn, som blev etableret i 2015. Fugletårnet er placeret på et areal, som Naturstyrelsen stiller til rådighed. Du kan finde fugletårnets placering via Google Maps, se https://goo.gl/maps/QLhobmLdwiZHdaDY7

Det er bygget med særligt hensyn til kørestolsbrugere og besøgende med barne- og klapvogne, og under tårnet er der indrettet et lille infocenter med bord/bænk, hvor man kan spise sin medbragte mad og nyde en kop kaffe.

Fra tårnet kan man kigge ud over mosen. Karlslunde Mose er et naturskønt område med et rigt dyre- og planteliv, og alt efter årstiden kan man både se og høre en lang række fugle som fx nattergal, stær, fiskehejre, gulspurv, tårnfalk, musvåge, fiskeørn og trane.

Fugletårnet er ikke kun for fugleentusiaster. Det er også et populært udflugtsmål for familier og institutioner. Øverst oppe kan man på plancher læse om de forskellige fugle, der findes i området

Ølsemagle rev fugletårn

Godt gemt i buskadtet ved parkeringspladsen til Ølsemagle, ligger et fugletårn fra hvilket der haves en fin udsigt over områdets fugleliv.

Fugletårnet i Jersie Strandpark

I 2021 blev dette fine fugletårn etableret i Jersie Strandpark. Du kan gå dertil ad stranden eller parkere på den fine parkeringsplads ved strandparken, se Google Maps link https://goo.gl/maps/fBbxSJNsFMv39euX9