I 1932 besluttedes at sikre uhindret adgang til stranden ved Jersey. For at forhindre at adgangen til stranden blev forhindret af byggeri, valgte man at frede en lang koteletgrund, som i dag er kendt under navnet Strandparken v/Duevej. Formålet var altså ene og alene at sikre en ikke-privatiseret offentlig adgang til badning, Fredningen har fastsat bestemmelser om at der ikke må beplantes eller bebygges, og at adgangen ”bør holdes åben og fri for alle og enhver”. Strandparken ligger mellem Duevej og Birkevej ud for rundkørslen på Solrød Strandvej.

Fredningskendelsen kan ses her: http://www2.blst.dk/nfr/00342.00.pdf

Solrød strandpark v/Duevej

Strandparken v/Duevej

I dag er der etableret handicapvenlig adgang til stranden, og der er etableret en badebro. I området findes en parkeringsområde, en kiosk, samt en toiletbygning. Så find badebukserne frem eller penge til en is. Eller måske vil du bare gå en tur. Man kan det hele i Solrød Strandpark v/Duevej.

Der er en stor udbredelse af hybenroser i den østlige del af Strandparken. Hybenroserne er i gang med at brede sig ud over stranden, især syd for Strandparken. Dette er uønsket da rynket rose fortrænger de oprindelige strandplanter.